Solar Verandas en Carports, uitgebreide mogelijkheden

Stijlvolle Veranda of Carport van Solvana.

Een stijlvolle veranda of carport met een warme uitstraling én verantwoord energie opwekken? De Solar Lariks of Douglas Veranda’s /carports van Solvana Solar hebben het allemaal. Samengesteld uit zeer sterk Europees met een dakbedekking van lichtdoorlatende, geïntegreerde zonnepanelen. Een aanwinst voor ieder huis.

Lariks hout is goed machinaal te bewerken. Het biedt daardoor volop mogelijkheden als verwerking in onze veranda’s. De enorme draagkracht en het feit dat het niet krom trekt, maken het tot een door ons veelgebruikte houtsoort. Bovendien is uw keus voor een Solar Lariks Veranda een duurzame keus. We maken gebruik van KOMO gekeurd hout dat onbehandeld een zeer lange levensduur kent. Wordt er gekozen voor een gelamineerde Lariks Veranda die wij toepassen, dan is de levensduur nog langer die kan oplopen tot wel 30 jaar.
Wij hebben voor u de selectie gemaakt van Duurzaam verkregen Lariks hout met KOMO keurmerk en de toepassing van Glas-Glas Zonnepanelen met een transparantie van 12 % of 40 %. Alles in Europa gemaakt met de Zonnepanelen uit Zwitserland met de precisie van een horloge.
De Panelen met een lichtdoorlaatbaarheid van 12 % hebben een opbrengst van 280 WP / tot 320 Wp per paneel en die van 40 % lichtdoorlaatbaarheid van 180 Wp tot 275 Wp per paneel.
 
Ook hebben we gevingerlaste Douglas

Veranda Douglas + Solarsysteem,
 
Als onderbouw wordt er een complete constructie geleverd van het duurzame Douglas hout. Dit hout valt onder duurzaamheidsklasse 3 en wordt geoptimaliseerd voor de hoogst mogelijke levensduur. Zo worden alle balken duplo verlijmd, gedoogd (tot 18%) en gevingerlast. Hierdoor wordt de kans op kromtrekken en scheuren beperkt. Alle balken worden op de juiste maat en in de juiste hoek gezaagd, daarnaast worden de inkepingen alvast voor de opbouw gemaakt. Alle montagematerialen worden meegeleverd. Bij het ontwerp bent u vrij te bepalen waar u de staanders plaatst, houdt hiermee rekening dat de staanders maximaal 4000 mm uit elkaar kunnen en 1000 mm uit de kant kunnen. De maximale lengte van de dwarsbalk uit 1 stuk is 5000 mm. Veranda's vanaf 5158mm daarom geleverd met 6 staanders.

Zelf energie opwekken!
 
Met zonnepanelen op uw overkapping van Solvana. Beter voor het milieu en bovendien bespaart u op uw energie rekening. Solvana Solar biedt een uniek licht doorlatend solar systeem van glas. De zonnepanelen bestaan uit drie lagen: 2 lagen gehard veiligheidsglas met daartussen de zonnecellen. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat uw zonnepanelen een lichttransmissie van 12 % tot wel 40% halen De glazen zonnepanelen zijn extreem sterk en kunnen tot wel 4x het gewicht aan van een regulier paneel. De panelen zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, hebben een lange levensduur en met een opbrengst van 285 Wp per paneel een hoog rendement. De panelen hebben een standaard afmeting van 992x1668 mm. Een overkapping van Solvana bestaat standaard uit 2 gekoppelde panelen. Alle overkappingen worden compleet geleverd. 

Opmerking:

Om verschillende dieptes te bereiken bij onze vrijstaande Carports , koppelen wij meerdere panelen achter elkaar met een speciaal en nagenoeg onzichtbaar Acryl Systeem ontwikkeld door 3M. Dit acryl is UV bestendig, kleurvast, sterk en gegarandeerd waterdicht. De band verouderd niet en is enorm sterk. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om deze koppeling. Wij geven een betrouwbare en lange garantie van tenminste 25 jaar op deze verbinding.

Daarom kiest u voor een Solar Lariks of Douglas Veranda , Carport van Solvana:

* Overzichtelijke terugverdientijd
* Warme uitstraling en KOMO gekeurd hout
* Verantwoorde FSC-investering
* Onbehandelde levensduur tot wel 25 jaar
* Past in een rustieke en moderne omgeving
* Nederlandse onverwoestbare constructie

Voordelen gelamineerd lariks:

* sterk/enorme draagkracht
* stabiel: trekt niet krom en weinig scheurvorming
* Weinig storende fouten
* Nauwelijks kwasten (noesten)
* Zeer duurzaam
* Kan grotere overspanning aan waardoor een diepte van meer dan 6 meter gerealiseerd kan worden.
Veilig bij brand: omdat gelamineerd hout een langere inbrand snelheid heeft, zal de constructie niet direct bezwijken.

Extra informatie

Lariks en Douglas Veranda’s en Carports van Solvana worden geleverd met een compleet transparant Zonnedak systeem van onze Solar Modules.

M 40 - 2 module 1670 x 990 x 5 mm 180 WP/ paneel 40 % transparant Te belasten tot 400 kg/m2
M 50 - 2 module 1670 x 990 x 5 mm 220 WP/ paneel 12 % transparant Te belasten tot 400 kg/m2
M 50 1980 x 990 x 5 mm 220 WP/ paneel 40 % transparant Te belasten tot 400 kg/m2
M72 1980 x 990 x 5 mm 320 WP/ paneel 12 % transparant Te belasten tot 400 kg/m2

Belangrijk:

Doordat onze panelen 1680 mm en 1980 mm lang zijn, kunnen wij door een unieke en praktisch onzichtbare koppeling van de panelen, Veranda's en Carports leveren met een diepte vanaf 335 cm tot maximaal 600 cm .

Veiligheid !

Onze Zonnepanelen toegepast op de Veranda's en Carports zijn weliswaar te belasten volgens de EU norm voor sneeuwbelasting en hoger, desondanks adviseren wij niet over de gemonteerde Veranda of Carport te lopen zonder een loopplank of paneel die de plaatselijke druk verdeeld. Let altijd er op dat u het juiste en goedgekeurde klim materiaal gebruikt, en plaats uw eigen veiligheid voorop. O`daddy BV niet aansprakelijk voor enige schade aan het dak of eventueel lichamelijk letsel ontstaan door het belopen van de daken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »