Project - en procedure omschrijving grote projecten

Solar carport /Carparkings met zonnepanelen voor bedrijven

Door onze jarenlange ervaring "gestart in 2004 " op het gebied van het technisch ontwerpen van Car parkings en daken in de openbare ruimten, kunnen we voor bedrijven en instellingen diverse soorten carports leveren en monteren. Naast onze custom made solar carport voor bedrijven voor kleinere opstellingen, hebben we ook standaard modules die eenvoudig later zijn uit te breiden. Onze duurzame solar carports beschikken over een geïntegreerd waterdicht systeem voor de constructie en later te monteren zonnepanelen, de benodigde kabels zitten goed opgeborgen en de daken hebben goten voor de hemelwaterafvoer. Zo ontstaat een niet alleen praktische , maar ook een perfect afgewerkt dak waarbij aan alle details is gedacht. Voor parkeerterreinen bij bedrijven, winkelcentra, sportstadions , spoorwegen en vliegvelden maken we compleet overdekte parkeerplaatsen met zonnepanelen, transparant of juist niet. Dit betekent comfort voor uw medewerkers en klanten en u help mee aan een lagere Co2 uitstoot en het bereiken van 0 op de meter. Onze specialisten kunnen u er alles over vertellen.

 

Subsidies en regelgeving

 

Afhankelijk van het ontwerp geldt voor het plaatsen van een solar carport per gemeente verschillende regels m.b.t. een vergunning. Onze standaard solar carports zijn niet vergunningsplichtig wat inhoudt dat u geen vergunning bij de gemeente hoeft aan te vragen. Voor grotere projecten is dat wellicht wel noodzakelijk en verplicht. Wij verzorgen de complete technische tekeningen en eventueel renvooi voor uw vergunning aanvraag.Ook zijn er gunstige subsidieregelingen in Nederland voor de aanschaf van solar carports. Voor meer informatie kunt u onderstaande website links bekijken of neem contact met ons op.

 

Wat hebben we te bieden?

Ons assortiment Car parkings bestaat uit de zg "N frames ) voor kleinere daken, de "W frames "voor de grote overkappingen en tenslotte nog "T frame ) Alle daken hebben dus een andere steun en voetplaat afhankelijk van de grootte van het dak, maar ook de wensen van de klant. Zie hieronder de voorbeelden:

  

 

Toegepaste materialen.

De W of N Pre-geassembleerde Ondersteuning / de T-rail / T-rail verbinder / Railklemmen en  eindklemmen zijn van Aluminium : AL6005-T5. Verder zijn alle onderdelen van geanodiseerd aluminium wat tegen een stootje kan. Het T of L frame wordt veelal gemaakt van staal om doorbuiging te voorkomen, en de montage lijsten en dak constructie weer van Alu. om het gewicht binnen de perken te houden. 

De constructie plaatsen we meestal op Beton poeren, wel of niet gedeeltelijk boven de grond. In sommige gevallen zoals bij onbewaakte en openbare parkeer plaatsen is dat veiliger. Het voorkomt schade aan de dragende constructie bij het onzorgvuldig indraaien. 

Zonnepanelen:

Zonnepanelen van dubbelglas of gesloten, is een keus. De lichtdoorlatende solar panelen zijn duurder, maar veel mooier om te zien en worden dan ook vaak gebruikt voor daken van hoge constructies, Luifels enz. De gesloten panelen die we standaard toepassen zijn veel voordeliger. Al onze Carports worden waterdicht opgeleverd met geïntegreerde HWA systemen en volledig weggewerkte bekabeling. 

Voordelen:


Meerdere toepassingen zoals: Dienen als laadstation voor elektrische voertuigen, overdekken grote openbare of prive parkeerplaatsen, opwekken eigen energie , 
Snelle installatie: Daksteunen worden in de productie al voor gemonteerd vóór verzending, dit bespaart uw arbeidskosten op locatie.
Veiligheid en betrouwbaarheid: Gecontroleerde en geteste constructie voor toepassing in extreme weers- en geografische omstandigheden.
Garantie: 10 jaar garantie, levensduur van minimaal 25 jaar.

 

Gemiddelde kosten en procedures:

De prijzen worden bepaald door onze werkzaamheden natuurlijk, maar zeker ook door voor- en nazorg. 

Wat is de normale procedure?

* N.a.v prijsindicatie geeft de opdrachtgever aan een volgende stap te wensen en dan:

* Schouw ter plaatse en alles opnemen, meten en positie bepalen

* Definitieve offerte maken op basis van de verkregen gegevens

* Na een opdracht , technische tekeningen maken, manuels opstellen, werkprocedures opstellen , bestelling plaatsen bij productie en overige leveranciers.

* Op de werkplek zorgen voor beveiligde opslag, eventueel schaft keetje, Hekwerk, Stroomvoorziening, water enz.

* Uitgraven en strat montage, constructie opzetten , solarpanelen monteren en doorlussen, Frames plaatsen omvormers of binnen bij de opdrachtgever, aansluiten en in bedrijf stellen,

* Bestrating en openbare ruimte weer herstellen en opruimen.

 

Voor sommige projecten is er meer of minder werk geheel afhankelijk van de omstandigheden. gemiddeld zou je kunnen stellen dat wij voor een standaard constructie( W frame ) , dichte Solar panelen , waterdicht opleveren gemiddeld een prijs berekenen die begint bij € 1,60 per WP en welke kan oplopen tot wel € 2,50 per Wp. Als basis berekening zou je dus kunnen gebruiken als leidraad, een carport in portrait voor 60 parkeerplaatsen en 5 meter diep ( gemiddeld 450 panelen ) van 270 WP, er een bedrag gereserveerd moet worden van ca. € 195.000,- excl btw**

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »