Glas-Glas Solarpanelen met 25 jaar garantie

 

Soli Tek Cells UAB is een gevestigde fabrikant in Europa en distributeur van PV-cellen en modules met een hoofdkantoor en productie-installatie in Vilnius, Litouwen. Ze hebben een geavanceerd merk in de zonne-energie-industrie ontwikkeld, die Europese kwaliteitsproducten van hoge kwaliteit levert voor zowel particuliere als commerciële sectoren.

Het bedrijf combineert de meest geavanceerde technologieën met meer dan 18 jaar ervaring in productie om zo mark leidende producten te produceren. Soli Tek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 67 MW in cellen en 50 MW in PV-modules en is actief betrokken bij R & D-activiteiten.

Soli Tek maakt gebruik van 100% groene elektriciteit tijdens de productie van solar cellen en PV-modules. Waarvan de meeste elektriciteit wordt gegenereerd door de 1MW geothermie installatie en een 150kW Solar installatie, welke zijn geïnstalleerd in het L.I.G.H.T. WING building.

SoliTek is onderdeel van het de Global BOD Group GBG

Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor moet een zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

Een glas-glas-zonnepaneel van Solitek/Solvana daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas met een totale dikte van 7.1 mm. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

 

 

Hoeveel meeropbrengst met glas-glas zonnepanelen, de beste die er zijn?

 

Fabrikanten beweren dat glas-glas zonnepanelen op den duur 25% meer opbrengst hebben. Indien dit alleen te wijten is aan het verschil in degradatie is dit percentage nogal positief voorgesteld. Solvana heeft berekend dat het verschil een enorm voordeel bied. De opbrengst is ca. 87%/30 jaar voor glas-glas zonnepanelen en glas/folie panelen slechts ca. 75% presteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »