Lariks veranda's en Carports met een warme uitstraling

Stijlvolle Veranda of Carport van Solvana.

Een stijlvolle veranda of carport met een warme uitstraling én verantwoord energie opwekken? De Solar Lariks Veranda’s /carports van Solvana Solar hebben het allemaal. Samengesteld uit zeer sterk Europees larikshout met een dakbedekking van lichtdoorlatende, geïntegreerde zonnepanelen. Een aanwinst voor ieder huis.

Lariks hout is goed machinaal te bewerken. Het biedt daardoor volop mogelijkheden als verwerking in onze veranda’s. De enorme draagkracht en het feit dat het niet krom trekt, maken het tot een door ons veelgebruikte houtsoort. Bovendien is uw keus voor een Solar Lariks Veranda een duurzame keus. We maken gebruik van KOMO gekeurd hout dat onbehandeld een zeer lange levensduur kent.Wordt er gekozen voor een gelamineerde Lariks Veranda die wij toepassen, dan is de levensduur nog langer die kan oplopen tot wel 30 jaar. 

Wij hebben voor u de selectie gemaakt van Duurzaam verkregen Lariks hout met KOMO keurmerk en de toepassing van Glas-Glas Zonnepanelen met een transparantie van 12 % of 40 %. Alles in Europa gemaakt met de Zonnepanelen uit Zwitserland met de precisie van een horloge. 

De Panelen met een lichtdoorlaatbaarheid van 12 % hebben een opbrengst van 280 WP / tot 320 Wp per paneel en die van 40 % lichtdoorlaatbaarheid van 180 Wp tot 275 Wp per paneel.

Opmerking:

Om verschillende dieptes te bereiken bij onze vrijstaande Carports , koppelen wij meerdere panelen achter elkaar met een speciaal en nagenoeg onzichtbaar Acryl Systeem ontwikkeld door 3M. Dit acryl is UV bestendig, kleurvast, sterk en gegarandeerd waterdicht. De band verouderd niet en is enorm sterk. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om deze koppeling. Wij geven een betrouwbare en lange garantie van tenminste 25 jaar op deze verbinding.

Daarom kiest u voor een Solar Lariks Veranda of Carport van Solvana:

 • Overzichtelijke terugverdientijd 
 • Warme uitstraling en KOMO gekeurd hout
 • Verantwoorde FSC-investering
 • Onbehandelde levensduur tot wel 30 jaar
 • Past in een rustieke en moderne omgeving
 • Nederlandse onverwoestbare constructie

Voordelen gelamineerd lariks:

 • sterk/enorme draagkracht
 • stabiel: trekt niet krom en weinig scheurvorming
 • Weinig storende fouten
 • Nauwelijks kwasten (noesten)
 • Zeer duurzaam
 • Kan grotere overspanning aan waardoor een diepte van meer dan 6 meter gerealiseerd kan worden.
 • Veilig bij brand: omdat gelamineerd hout een langere inbrand snelheid heeft, zal de constructie niet direct bezwijken.

Extra informatie

Lariks Veranda’s en Carports van Solvana worden geleverd met een compleet transparant Zonnedak systeem van onze Solar Modules. 

M 40 - 2 module   1670 x 990 x 5 mm  180 WP/ paneel  40 % transparant  Te belasten tot 400 kg/m2

M 50 - 2 module   1670 x 990 x 5 mm  220 WP/ paneel  12 % transparant  Te belasten tot 400 kg/m2

M 50                    1980 x 990 x 5 mm  220 WP/ paneel  40 % transparant  Te belasten tot 400 kg/m2

M72                      1980 x 990 x 5 mm  320 WP/ paneel  12 % transparant  Te belasten tot 400 kg/m2

Belangrijk:

Doordat onze panelen 1680 mm en 1980 mm lang zijn, kunnen wij door een unieke en praktisch onzichtbare koppeling van de panelen, Verandas en Carports leveren met een diepte vanaf 335 cm tot maximaal 600 cm .

Veiligheid !

Onze Zonnepanelen toegepast op de Verandas en Carports zijn weliswaar te belasten volgens de EU norm voor sneeuwbelasting en hoger, desondanks adviseren wij niet over de gemonteerde Veranda of Carport te lopen zonder een loopplank of paneel die de plaatselijke druk verdeeld. Let altijd er op dat u het juiste en goedgekeurde klim materiaal gebruikt, en plaats uw eigen veiligheid voorop. Odaddy BV niet aansprakelijk voor enige schade aan het dak of eventueel lichamelijk letsel ontstaan door het belopen van de daken. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »