Solar carport met zonnepanelen

Solar Carport, een fraai alternatief

 

Een solar carport is een mooi alternatief voor zonnepanelen op het dak van uw woonhuis. Het dak van onze carports bestaat uit fraaie en lichtdoorlatende glas-glaspanelen met een uitstekend hoge gemiddelde opbrengst tussen de 255 en 290 Kwh per paneel. Daarnaast wordt deze opbrengst door onze fabrikant gegarandeerd voor 25 jaar. Deze glas-glas panelen bestaan uit twee lagen gehard veiligheidsglas met daartussen een dunne laag solarfolie. Met onze zonnepanelen carport staat uw kostbare bezit altijd beschut bij extreme weersomstandigheden.

 

Modellen en afmetingen solar carports

 

Onze solar carports zijn verkrijgbaar als luxe en stijlvolle aluminium carport voor particulieren, als douglas  of lariks carport. Door het gebruik van deze hoogwaardige materialen voldoen wij aan de strenge EU-normering met betrekking tot maximaal toegestane sneeuwbelasting en windbelasting (sneeuwbelasting: ca. 350 Kg per vierkante meter voor aluminium en ca. 150 kg/m2 bij hout). Onze aluminium solar carport is enorm sterk en bestaat uit geanodiseerd aluminium, waardoor corrosie door weersinvloeden geen kans krijgt. Daarnaast is aluminium 100% recyclebaar, waarmee u kiest voor een ecologisch alternatief. Douglas en Lariks hout zijn van nature harshoudende houtsoorten en zijn onbehandeld zeer geschikt voor de constructie van de solar carport. Een Douglas of Lariks carport laat u gemakkelijk een worden met de natuur, waarmee u kiest voor een groener milieu.

 

Graag adviseren wij u over de maatvoering van uw carport. Hiervoor zijn we deels afhankelijk van de maten van de vaste afmetingen van onze glas-glas zonnepanelen. Een solarcarport bestaat vaak uit twee rijen met zonnepanelen gekoppeld achter elkaar. Uiteraard kunt u ook kiezen voor één rij met zonnepanelen, waarmee de diepte kleiner wordt. Bij het bepalen van de hoogte van de solar carport dient u rekening te houden met de hoogte van uw voertuig (vb. auto, camper, caravan) en de helling van het dak voor de afvoer van hemelwater. Ondanks de vaste maten van de panelen, zijn wij ook sterk in maatwerk. Vaak kunnen we dan een deel van de carport opvullen met transparant of gekleurd veiligheidsglas, zodat u een gesloten solar constructie krijgt. Voor de stabiliteit van de zonnepanelen carport wordt deze met ingegraven beton poeren vastgezet. Een solarcarport wordt veelal vrijstaand gemonteerd, maar kan, afhankelijk van uw situatie, ook aan de gevel van uw woning worden gemonteerd.       

 

 
 

De zeven zekerheden van een Solvana solar carport!

 

  1. Uitgebreid advies: wij helpen u graag in bij het maken van de juiste keuze
  2. Ruim assortiment: u kiest uit verschillende modellen en materialen solar carports
  3. Lange garantie: zowel op de gebruikte materialen als op de kwaliteit en opbrengst van de zonnepanelen
  4. Maatwerk: een carport die aansluit bij uw wensen en situatie, kleurkeuze mogelijk
  5. Veiligheid: onze producten voldoen aan EU-normering via het CE-keurmerk
  6. Vakkundige en veilige montage: Onze montagepartners zijn aangesloten bij Uneto-Vni en zijn ze BRL 6000, VCA en Dekra gecertificeerd.
  7. Optioneel uit te breiden: met sfeervolle verlichting, wanden. 

* Vraag naar de mogelijkheden via: tes@solvana.nl

 

Veiligheid:

 

Ondanks dat onze solar carports voldoen aan de strenge EU-normering voor dakbelasting, adviseren wij u om niet over uw gemonteerde solar carport te lopen zonder een loopplank op de liggers te gebruiken om puntbelasting te voorkomen. Hiermee kunt u de plaatselijke druk verdelen. Gebruik altijd het juiste en goedgekeurde klimmateriaal als u het dak van de carport wilt betreden en plaats uw eigen veiligheid voorop. Solvana (handelsnaam van O'daddy BV) is niet aansprakelijk voor enige schade aan het dak of eventueel lichamelijk letsel ontstaan door het beklimmen of belopen van het solardak en/of het zelfstandig monteren van een carport door de klant zelf.

Stroomaansluiting:

Het opwekken van zonne-energie gaat gepaard met hoge gelijkstroom. Daarom dient uw solar carport altijd te worden aangesloten op een thermisch beveiligde en aparte groep in uw meterkast. Wij adviseren u gebruik te maken van een erkend elektrotechnisch installateur voor uw installatie. Solvana (handelsnaam van O’Daddy BV) is niet verantwoordelijk voor fouten en/of onveilige situaties die zijn ontstaan door onzorgvuldige of onvakmatige installatiewerkzaamheden van de klant zelf of een door de klant ingeschakelde  elektromonteur.   

 

Situatietekening en foto’s:

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn ontvangen we graag een aantal situatie foto’s van de locatie waar de carport moet komen te staan en een schets of tekening met de gewenste afmetingen en opzet van uw solarcarport. Op die manier kunnen we uw wensen en onze mogelijkheden met u bespreken.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »