Btw bij Solar constructies

 

Subsidie zonnepanelen 2018 voor particulieren

 

BTW teruggave zonnepanelen.


Vanaf 2016 is er helaas geen landelijke subsidie op zonnepanelen. Ook in 2018 verandert er helemaal niets. Voor particulieren is er een veel interessantere manier om een bijdrage te krijgen in de aanschaf van zonnepanelen in 2018. Hierbij gaat het om de teruggave van de BTW op de gehele installatie, zowel het materiaal als de installatiekosten. Dit betekent dat 21% van de totale investering ( van panelen slechts 30% ) teruggevorderd kan worden. Een particulier kan bij de levering van stroom aan het net, beschouwd worden als ondernemer. Hierdoor kan bijna alle BTW na aanschaf worden teruggevorderd. De particulier hoeft zich hiervoor niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het terug krijgen van de BTW is veel interessanter dan de subsidie op zonnepanelen die er in het verleden was. Lees meer over BTW zonnepanelen.

 

 

Lokale subsidie zonnepanelen 2016
Vanuit gemeentes en provincies is er subsidie op zonnepanelen mogelijk in 2016. De regelingen zijn divers. Zo zijn er mogelijkheden voor financieringen met zeer lage rentes of bijdragen van tot wel € 500,-. Eveneens zijn er rentekortingen mogelijk indien u het energielabel van uw woning verbetert. Indien er asbest op het dak ligt en dit verwijderd wordt in combinatie met de plaatsing van zonnepanelen, zijn er vaak lokale mogelijkheden voor subsidie. Weten welke lokale subsidie u op zonnepanelen kunt krijgen, kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl.

 

 

Subsidie zonnepanelen 2016 zakelijk


Heeft u een eigen bedrijf? Dan kan het gunstig zijn om via uw bedrijf zonnepanelen aan te schaffen. 41,5% van de investering kan onder de Energie Investering Aftrek (EIA) in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Dit bespaart zo’n 10% belasting bij een BV en 20% bij een VOF, maatschap of eenmanszaak. Als u in dat jaar niet meer dan 54.324 euro heeft geïnvesteerd in uw bedrijf, kunt u nog eens 28% aftrekken van de winst, dit is een besparing van respectievelijk zo’n 7 en 14,5%. Vervolgens kunt u gebruik maken van de regeling Tijdelijke Willekeurige Afschrijving (TWA) en de investering binnen 2 jaar afschrijven. Dit levert dan respectievelijk besparingen op van 25% en 52%.

Voor de zakelijke gebruiker bestaan er in 2016 dus meerdere vormen van  subsidie op zonnepanelen. In de meeste gevallen gaat het hierbij om extra fiscale aftrek op de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

 Het gaat om de volgende regelingen:

 

  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • Energie-Investeringsaftrek (EIA), per 1-1-2016 aanzienlijk verhoogd
  • Milieu-Investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

 Alle details over deze subsidie zonnepanelen 2016 voor zakelijke gebruikers leest u op subsidie zakelijk.

 SDE+-subsidie zonnepanelen 2016

 Ook in 2016 is er de SDE+ subsidie beschikbaar. Dit is een subsidie voor de grote projecten. Zo is er de voorwaarde dat de elektriciteitsaansluiting een zogenaamde groot verbruiksaansluiting moet zijn (minimaal 3×80 A).  De subsidie die wordt uitgekeerd is een jaarlijkse bijdrage over een periode van meerdere jaren.

Meer leest u op SDE subsidie zonnepanelen.

 

 Subsidie zonnepanelen 2016 sportverenigingen

 Voor sportverenigingen en –stichtingen is vanaf 2016 een hele mooie subsidie op zonnepanelen beschikbaar. Het gaat hierbij om een subsidie van 30% op de kosten. Hierdoor wordt de terugverdientijd verlaagd van circa 7 jaar naar circa 5 jaar. Meer leest u op zonnepanelen sportverenigingen.

 

 Nieuwe subsidie voor duurzame energie

 

Op 15 december 2015 is door het Ministerie van economische zaken bekend gemaakt dat er een extra subsidie beschikbaar is voor duurzame energie in huis. De subsidie is helaas niet voor zonnepanelen, wel voor zonneboiler, warmtepomp en pellet kachel. De subsidie op zonneboilers is overigens substantieel. Voor een gemiddeld zonneboiler systeem kan € 650 subsidie worden ontvangen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »